Om oss

Vad är Makers?

Vi vill att alla som önskar, oavsett inkomst, härkomst eller intresseområde, ska kunna komma till Trollhättans Makerspace och skapa när andan faller på. Vi vill skapa ett sammanhang där uppfinnarjocke, hobbypysslaren, konstnären, kreatören och tekniknörden kan mötas för att inspirera varandra och utbyta och utveckla nya idéer, projekt och lärdomar.

När vi träffas, umgås och skapar tillsammans flyger tiden iväg. Vi skrattar, fikar och skapar egna eller gemensamma projekt. Vi kommer på nya idéer, ser nya möjligheter och delar med oss av våra kunskaper och lär oss nytt. Allt mellan himmel och jord skapas; pärlplattor, smycken, barnleksaker, hemsidor, lapptäcken, t-shirtar och bloggar. Oavsett vad vi har för intresse får vi vara med i den här gemenskapen och skapa. Efter varje träff känner vi oss alla lite lyckligare.

Trollhättans Makerspace ska vara en levande plats där det händer grejer! Workshops, skaparkvällar, marknader och events av olika slag. Inuti byggnaden vill vi bygga upp en kollektiv verkstad med maskiner, verktyg och material för alla typer av skapande från 3D-printers och svarvar till symaskiner och köksutrustning. Miljön skall vara öppen, flexibel, inbjudande och genomsyras av ett hållbarhetstänk.

Vill du också ha den här möjligheten? Bli medlem och gilla vår facebooksida så att du håller dig uppdaterad om vad som är på gång och så hänger du helt enkelt bara på oss när det dyker upp nåt du gillar.

Makers är en ideell förening och är därför inte en vinstdrivande verksamhet. Allt eventuellt överskott går tillbaka till föreningen och in i verksamheten. Vi strävar hela tiden efter att hålla nere kostnader och avgifter så mycket vi bara kan för att göra Makers tillgängligt för alla som vill vara med.

Hur funkar det?

Vi träffas regelbundet och arrangerar lite olika typer av aktiviteter.

    • Makerskvällar har vi en gång i veckan. Då samlas vi alla och tar med oss våra egna små eller stora projekt att greja med. Det kan vara allt ifrån att stämpla en sked, sy ett lapptäcke, pärla en pärlplatta, sätt foton i ett album, bygga på en hemsida eller hitta det ultimata grötreceptet.
    • Makers workshop är korta utbildningstillfällen (oftast 3 timmar) kring ett specifikt tema och utifrån medlemmarnas önskemål. Temat kan vara allt ifrån hur du planterar i kruka till hur man skapar en egen blogg. Har du en idé så löser vi en workshop! Håll utkik i kalendern efter nästa tillfälle.
    • Makers event är lite större aktiviteter som vi arrangerar och som oftast är öppna både för medlemmar och icke medlemmar. Det kan t.ex. vara att vi anordnar en loppis, en marknad, öppnar en popup-store (tillfällig butik) eller arrangerar en Photo run.

Var håller Makers hus?

Du hittar oss på Strandgatan 29 i Trollhättan

Vilka är Makers?

Makers är alla medlemmar tillsammans.I dagsläget är vi ca 60 stycken. Det är vi tillsammans som skapar den verksamhet som vi vill ha. . Kanske vill du också vara med? Köp ett medlemskap här och häng med nästa gång!

Vad är ett makerspace?

Ett Makerspace är en kollektiv verkstad där skapande människor kan träffas och ubyta idéer, lära av varandra och framför allt utveckla och bygga på sina egna och gemensamma projekt. Fenomenet är världsomspännade och ”The maker movement” sprider sig explosionsartat och har även nära kopplingar till DIY-rörelsen (Do It Yourself).