Anna Powell

ANNA POWELL

Om du någon gång har varit på Makers i Trollhättan, en tisdagkväll, så vet du vem hon är. Hon är den där personen som ropar “Välkommen!” när du kommer in genom dörren. Efter en stund kommer hon fram med en kaffe, kikar dig över axeln och frågar nyfiket “vad gör du?”. Kanske tar hon också ett kort på dig och kvällens alster. Alla som har varit på en makerskväll vet vem Anna är, men vad gör hon egentligen? Vad brinner hon för och vad inspirerar henne? Vi tog en pratstund över en lunch för att reda ut det hela.

– Jag älskar att göra om gamla saker så att de får nya användningsområden och funktioner.

Det är tydligt att Anna är en återbruksmaker. Under den öppna jackan hänger ett halsband gjort av en gammal silvergaffel. Inspirationen hittar hon främst i gamla fina bruksföremål som plåtburkar, fina gamla kaffekoppar, glasfönster och kaffekvarnar.

På frågan om vad Anna skulle tagit med sig till en öde ö så har hon svårt att välja. Hon nämner allt från multiverktyg till täljkniv och akvarellpennor.

– Det var svårt att tänka ut något! Jag hoppas inte jag måste bo på en öde ö. Jag trivs bättre ihop med människor, så egentligen skulle jag nog helst ta med sällskap.

Innan vi skiljs gör vi ett kort besök på Myrorna för att leta inspiration till nästa makersprojekt.

– Det bästa jag vet är att gå på loppis i Småland, där kan man verkligen fynda! Då kan jag strosa runt i flera timmar och kolla på alla fina saker och fundera på hur man skulle kunna använda dem så att de får fortsätta leva lite till.

Av: Elin Behrns & Emelie Hanson