Elin Flognman

ELIN FLOGNMAN

När Elin öppnar dörren in till sin verkstad så måste jag stanna upp en liten stund och bara titta. Jag försöker se och ta in allt, doften, skulpteringsverktygen, de gamla lådorna, färgerna och framför allt potatisarna. För Elin så handlar hennes skapande just nu om vardagsföremål. Hon ser det spännande och mystiska i en gaffel eller formen på en potatis. ”Sen jag började med det här så dyker det upp föremål överallt. Jag har hittat potatisar och gafflar på vägen när jag är ute och går” skrattar Elin.

Elin är konstnär på heltid och hon arbetar främst utifrån sin studio hemma men vill också komplettera den med ett medlemsskap i Makers. ”Jag har min ateljé där jag jobbar med konsthantverk och smyckekonst. Att möta andra makers och ta del av deras projekt ger kreativ näring till den verksamheten.” Elin berättar också att hennes förhoppning med Makers är att möta andras skapande i en kravlös miljö. ”Jag vill lära mig nya saker och då är det bra att hänga med människor som har så mycket och olika kunskap. Jag tilltalas av makersidén och den öppna atmosfären. När jag kommer från såväl makerskvällar som styrelsemöten med Makers känner jag mig laddad av positiv energi”.

Innan jag går ser jag mottot ”Var dag till brädden fylld av vardag” på Elins vägg. Vi skrattar och jag frågar henne om vart hon få all inspiration ifrån? ”Släpp på prestationstankarna! Det finns inget som dödar kreativitet så effektivt. Vet du inte vad du skall göra? Gör ändå! Gör något som saknar tydlig funktion”.

Jag säger hej då och Elin går in till sig igen. Jag tittar ut längs vägen, solen verkar lysa lite klarare, molnen är färre, jag går därifrån full med positiv energi.

Av: Elin Behrns